اتوبار تهران

ساخت وبلاگ

اتوبار تهران

معاون بازاریابی گروه صنعتی کرمان‌موتور در توضیح دلیل توقف تولید لیفان ۶۲۰ و به طور کلی محصولات مختلف خودروسازان داخل، گفت: «در شرکت‌های خودروساز داخلی که تنوع تولید آنها بالاست، این امکان که یک محصول در ماه‌های متمادی و پشت سر هم تولید شود، وجود ندارد.»

 

به‌گفته مصطفی جعفری در شرکت‌های خودروساز مثل کرمان‌موتور که چند محصول مختلف را تولید می‌کنند، مدتی یک محصول تولید می‌شود، به پارکینگ می‌رود، در چند ماه به فروش می‌رسد و بعد دوباره به خط تولید باز‌می‌گردد.

 

وی با بیان اینکه توقف تولید یک محصول، ملاک توقف کامل تولید آن در خودروسازی‌های خصوصی نیست، اظهار کرد: «این شرکت‌ها تنوع محصول بالا و در عین حال تیراژ تولید محدودی دارند، بنابراین چنین فرایندی مقطعی و البته طبیعی است.»

جعفری در ادامه با اشاره به اینکه نسل جدید لیفان۶۲۰ با عنوان ۶۳۰ است، افزود: «ما الان در حال کار روی محصول جدید هستیم. بر این اساس تولید لیفان۶۲۰ ادامه پیدا می‌کند و تا سال آینده تولید نسل جدید آن آغاز می‌شود.»

 

هرچه درصد داخلی‌سازی یک خودرو بالاتر باشد، افزایش تیراژ تولید آن نیز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. مثلا برای خودرویی مثل لیفان ۶۲۰، تولید پنج تا شش هزار دستگاه در سال توجیه اقتصادی دارد

معاون بازاریابی کرمان‌موتور در رابطه با تیراژ منطقی تولید، با تاکید بر اینکه این موضوع با بحث مقیاس اقتصادی تولید ارتباط دارد، گفت: «این مساله به فاکتورهای اقتصادی و تولیدی مختلفی بستگی دارد.

 

مجموعه‌های خودروساز خصوصی که سالانه حدود ۵۰ تا ۶۰هزار دستگاه ظرفیت تولید دارند، با خودروسازانی مثل ایران‌خودرو، سایپا و به‌طور کلی گروه‌های صنعتی که سالانه بیش از ۵۰۰هزار دستگاه ظرفیت تولید دارند، از مقیاس اقتصادی متفاوتی برخوردارند.

 

بر این اساس می‌توان گفت تولید یک محصول با ۱۰ یا ۱۲هزار دستگاه در سال برای خودروسازان خصوصی داخلی توجیه اقتصادی دارد.» جعفری با اشاره به فاکتورهای تاثیرگذار بر تیراژ تولید یک محصول، تاکید کرد: «نحوه امضای قرارداد با طرف خارجی یکی از عوامل تاثیرگذار در این زمینه است و باید دید خودرو به چه شکل از طرف خارجی خریداری می‌شود.

 

همچنین میزان داخلی‌سازی محصول نیز از عوامل موثر است. در واقع هرچه درصد داخلی‌سازی یک خودرو بالاتر باشد، افزایش تیراژ تولید آن نیز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. چون به‌هرحال باید در این زمینه سرمایه‌گذاری انجام و برای تولید قطعات موردنیاز هم قرارداد بسته شود.

 

بنابراین نمی‌توان در این رابطه عدد دقیقی اعلام کرد. اما مثلا برای خودرویی مثل لیفان ۶۲۰، تولید پنج تا شش هزار دستگاه در سال توجیه اقتصادی دارد.»

 

تکرار یک روند طبیعی

در رابطه با توقف تولید ۷ دستگاه خودروی سواری که یکی از آنها هم ولیکس C30 است که در مقایسه با آذر سال گذشته که ۲۲ دستگاه تولید داشت، تولید آن در آذرماه امسال به صفر رسید، یک منبع آگاه در شرکت خودروسازان راین با اشاره به اینکه تولید این خودرو در ماه قبل هم صفر بود، گفت: «دلیل این مساله این است که این شرکت در حال حاضر سی‌کی‌دی ولیکس ندارد و این شرکت راین V5 را تولید می‌کند و به‌طور کلی کارخانه تولید این شرکت همچنان در زمینه تولید فعال است.»

 

به‌گفته وی ممکن است تا پایان سال سی‌کی‌دی این محصول وارد شود و تولید آن هم در کشور ادامه یابد. ضمن اینکه این روند در تمام شرکت‌های خودروساز داخلی و در مورد تمام محصولات وجود دارد.

 

در حالی که بسیاری از شرکت‌های داخلی اقدام به پیش‌فروش یا فروش شرایطی برخی محصولات خود می‌کنند اما در مواردی مشتری اقساط خود را به موقع نمی‌پردازد یا چک‌های سپرده‌شده در زمان معین نقد نمی‌شود.

 

بنابراین همین مساله می‌تواند باعث ایجاد مشکل در تامین سرمایه و بودجه کافی برای خرید قطعات و سی‌کی‌دی از شریک خارجی در شرکت‌های خودروسازی شود.

 

این منبع آگاه شرکت خودروسازان راین در توضیح این مساله اظهار کرد: «اگر چنین اتفاقی بیفتد، قطعا مشکل ایجاد خواهد شد اما در بحث پیش‌فروش در سال‌های اخیر راین خودرویی را که هنوز سی‌کی‌دی آن وارد نشده باشد، پیش‌فروش نکرده است چون در این صورت پیش‌فروش محصول ریسک محسوب می‌شود.»

 

وی درباره فروش محصولات به‌صورت شرایطی و اقساطی نیز افزود: «به مشکلاتی که در این زمینه ایجاد می‌شود اصطلاحا مشکل «چک‌های برگشتی مشتری» گفته می‌شود و البته بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از وصول چک‌ها ممکن است به این شکل باشد اما به‌هرحال این موضوع اتفاق می‌افتد. با این‌حال میزان آن چندان زیاد نیست که بخواهد برای شرکت مشکل جدی ایجاد شود.»

 

به‌گفته وی یکی از مهم‌ترین مسائلی که می‌تواند در زمینه نقدینگی و مالی برای خودروسازان مشکل ایجاد کند، این است که در کشور ما روش مناسبی برای تامین مالی در روش فروش اقساطی وجود ندارد، چراکه بانک‌ها به‌راحتی برای شرکت‌ها این چک‌ها را خرید دین نمی‌کنند و همین امر باعث ایجاد مشکل در شرکت‌ها می‌شود.

 

این منبع آگاه در ادامه توضیح داد: «برای مثال شرکت‌ها باید به صورت نقدی ۴۵ میلیون تومان هزینه بپردازند تا بتوانند یک خودروی ۵۰ میلیونی وارد کنند، این در حالی است که چنین خودرویی را با ۲۵ میلیون تومان پیش‌پرداخت به فروش می‌رسانند و این فاصله بیست‌و‌چند میلیونی باعث ایجاد سختی و زحمت برای شرکت‌ها می‌شود و به همین میزان از لحاظ نقدینگی عقب می‌افتند.»

 

وی اظهار کرد: «بانک‌ها سرمایه در گردش در اختیار خودروسازان نمی‌گذارند، ضمن اینکه اسناد و دارایی اکثر شرکت‌های خودروسازی در رهن بانک‌هاست، بنابراین امکان گرفتن وام جدید نیز از آنها سلب می‌شود. به‌طور کلی روش تامین مالی مناسبی در کشور وجود ندارد، برای همین خودروسازان همیشه با مشکل تامین مالی و نقدینگی مواجه هستند.»

اتوبار غرب...
ما را در سایت اتوبار غرب دنبال می کنید

برچسب : اتوبار تهران ولیعصر,اتوبار تهران,اتوبار تهرانسر, نویسنده : 2hamleasasec بازدید : 28 تاريخ : دوشنبه 20 دی 1395 ساعت: 6:25